Tips & Weetjes

Tips en weetjes voor het huren van een container

- Indien de container op de openbare weg komt te staan, steeds een vergunning aanvragen bij de lokale politie of via het gemeentehuis . Indien u woont in Antwerpen,(of district van) dan kan u de vergunning digitaal aanvragen via: https://www.antwerpen.be/nl/e-loket/parkeerverbod . Let op! , vraag tijdig een toelating aan want dit kan soms enkele dagen duren .

- Onze containers worden geleverd met de wettelijke signalisatie en verlichting een dekzeil kan u vragen aan de chauffeur indien gewenst. Het afdekzeil dient netjes over de container te hangen bij ophaling.

- In de prijs zit 3 dagen huur reeds inbegrepen.

- Stortkosten en transport is verwerkt in de prijs .
Wij hebben verschillende, speciale prijzen voor mono stromen zoals: zand, steenpuin, hout ,karton, groenafval enz….. . Ook verhuren wij containers voor gemengd bouwafval deze zullen na ophaling gesorteerd worden op onze site . Niet toegelaten in deze container zijn :

- Asbesthoudende producten of Eternit
- (Klein) gevaarlijk afval ( verpotten, frituurvetten en oliën, gasflessen ….
- Roofing
- Wit en/of bruingoed (ijskast, diepvries, tv, computerschermen,...)
- batterijen, inkttoners
- Treinbilzen en autobanden
- Geen keukenafval/etensresten

De container mag niet hoger geladen worden dan de rand en met max.12 ton

Niet Toegelaten:

Wat is Asbest ?
Als de benaming asbest of in de volksmond eternit word uitgesproken denkt iedereen aan gevaar en kanker. Helaas is de asbest zeer schadelijk voor de gezondheid. De inademing van asbest vezels kan longvlieskanker veroorzaken. Bij verbouwingswerken van een oudere woning is het niet uitgesloten dat je asbest tegen komt . Geen paniek ! Zolang je voorzichtig om gaat met asbest en de materialen niet breekt is er niets aan de hand .Als je wil weten hoe je het best asbest verwijderd uit je woning klik je best op de volgende link https://www.ovam.be/veilig-omgaan-met-asbestafval .

Door de wetgeving en het gevaar is asbest verboden in al onze containers (ook de kleinste stukjes). Maar hoe weet je wat asbest is ? Hier enkele tips en weetjes .

Asbest heeft bijzonder veel toepassingsvormen. De meest gekende toepassingen zijn de asbestdaken en -gevels, maar asbest werd gebruikt in meer dan 3.500 materialen en kan overal aanwezig zijn in gebouwen. Asbest werd voornamelijk gebruikt van 1945 tot en met 2001 met een piek tussen 1955 en 1985. Gezien de grote diversiteit aan toepassingen kan er vaak enkel via een staalanalyse bepaald worden of een materiaal al dan niet asbesthoudend is. De meeste materialen in asbestcement hebben een kenmerkende gewafelde textuur. 
Een truc is de vlamtest . Ga met een aansteker over de zichtbare vezelbundels (aan een hoek of op een plaats waar de plaat gebroken is). Als de vezels gloeien wanneer u er met een vlam overgaat, maar niet weg branden door de vlam, is de kans groot dat het om asbest gaat. Bij twijfel aanschouw je het als asbesthoudend .

Waar kan asbest zich bevinden in en rondom mijn woning ?Fotovoorbeelden van asbesthoudende materialen

Soorten afval

Een oplossing voor al uw afval! Waarvoor zoekt u een oplossing?

Bent u opzoek naar een container?

Vraag een offerte aan!